Ration Analyse

19/9/2018
Go back

Danske kvinder elsker at snacke!

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for RATION viser, at snacks eller mellemmåltider er blevet en fast del af mange kvinders hverdag. Hele 62% af de adspurgte kvinder svarer, at de spiser mellemmåltider flere gange om dagen, og kun 3% siger, at de aldrig snacker (1).

Når maven rumler før frokost, eller blodsukkeret er i bund sidst på eftermiddagen, vælger rigtig mange at snuppe et hurtigt mellemmåltid. 59% spiser frugt, fx et æble, mens 46% kaster sig over kiks eller en bolle, og 42% foretrækker chokolade eller slik.

Mellemmåltider kan være et godt supplement til kosten, men det afhænger selvsagt af hvad man putter i munden. DTU Fødevareinstitut offentliggjorde sidste år en undersøgelse som viste, at hele 80% af vores daglige sukkerindtag kommer fra usunde mellemmåltider.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser frugt og grøntsager som mellemmåltider, fordi det er med til at få de anbefalede 600gram om dagen, som er med til at sikre kostfibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. 

”Kun de færreste af os når op på de anbefalede 600 gram frugt og grønt dagligt, så er man sulten i løbet af dagen, kan man roligt snuppe et æble eller en gulerod”, siger klinisk diætist Ginny Rodes. ”Det afgørende er, at vælge sunde og mættende mellemmåltider som stabiliserer blodsukkeret, det kan mærkes både på humøret og energien”.

68% af de adspurgte kvinder mener, at de har svært ved at bevare koncentrationen når de er sultne, og 62% bliver mere irritable. Samtidig svarer 80%, at de gerne vil leve sundere, så derfor skal vi, ifølge Ginny Rodes, blive meget bedre til at tænke over, hvad vi spiser i løbet af dagen.

”Det er jo paradoksalt, at 8 ud af 10 kvinder gerne vil leve sundere, samtidig med at kiks, boller og chokolade ryger ned i stor stil. Det viser ret klart, at alt for mange er lystbetonede når det gælder mad og mellemmåltider, men vil man leve sundere, kræver det et bevidst valg. Chokolade og kiks virker måske opkvikkende nu og her, men de giver ustabilt blodsukker og gør intet godt for sundheden. Vælg i stedet noget som man skal tygge på, fx en gulerod eller en madbar med fuldkorn som stimulerer mæthedsfølelsen”.

 

Er det nødvendigt at spise mellemmåltider?

Kroppen kan vænne sig til mange mellemmåltider, men det er ikke nødvendigvis et fysisk behov. Ofte er det mere lyst end reel sult, som styrer vores trang til mellemmåltider, og derfor ender det tit med et mere usundt valg. Hvis man har svært ved at komme igennem dagen uden at småspise, anbefaler Ginny Rodes at planlægge måltiderne på forhånd.

”De usunde valg kommer oftest, når vi impulsivt får lyst til noget og ikke har planlagt det hjemmefra. Når man handler på vej hjem og er småsulten, når man sidder i bilen eller når man føler sig presset, ender det ofte med chokolade eller andet mindre sundt, som kan forsøde situationen. Men hvis du ved, at du bliver sulten i løbet af dagen, så sørg for at have noget med i tasken. Et æble, nogle mandler, knækbrød eller en madbar. Vælg noget du kan lide, men som samtidig er sundt og mættende”.

 

1.    YouGovananlyse gennemført for RATION i maj 2018. 1014 danske kvinder i alderen 20-55år har deltaget i undersøgelsen.

  

Foryderligere oplysninger:

Ginny Rhodes, aut.kl.diætist. M +45 20786110  ginny@feelgoodcompany.dk

 

Mad i en bar

RATION er en madbar, fordi den er skabt som et nemt, selvstændigt mellemmåltid – ikke blot en snack, der lynhurtigt får maven til at knurre igen eller som sender blodsukkeret til vejrs. Den indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer, men kun rene naturlige ingredienser, der sikrer mæthed, stabilt blodsukker og god næring, uden at gå på kompromis med smagen. Den grove og lidt ujævne konsistens skyldes indholdet af hele kerner, for du skal tygge madbaren, og det er der en pointe med: Grundig tygning aktiverer nemlig kroppens fordøjelsessystem og sender besked til hjernen om, at du er mæt. RATION er opbygget efter de officielle nordiske kostråd med en god fordeling af næringsstoffer, med fokus på frugt og grønt, fuldkorn, fiber, protein og sunde Omega3 fedtsyrer.

RATION madbar findes i fem smagsvarianter: Ingefær & Mild Chili; Rødbede, Gulerod & Citron; Æble & Rabarber; Æble & Kanel samt Mango, Passion & Æble.  

Tilgængelighed og pris

RATION madbar kan findes i convenience-butikker landet over, fx 7-Eleven, Søstrene Grene, Circle K, Q8 samt andre cafeer og tankstationer. RATION madbar koster 22kr. pr. stk.

Connect Communication is a communications agency that loves to make a difference for others. Those are fine words that can easily turn into a cliché, but with a certain amount of humility we dare to claim that they are true.

Learn more about us:
Contact us: